Tlaky v hlavě

Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat, trpím celoroční rýmou, lékař mi dal injekci s tím, že by se mi nosní dutiny měly do pár dnů uvolnit a účinkovat by to mělo půl roku. A skutečně do dvou dnů jsem po neuvěřitelně dlouhé době neměla plný nos, ale ta rýma "tam někde" jako by ještě byla. Od té doby mám ale takové tlaky v hlavě, není to nic hrozného, jen je to dost nepříjemné, přisoudila jsem to právě tomu, že se mi třeba nějak uvolňuje ta rýma, protože jisté tlaky cítím i jakoby od nosu. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli si z toho nemám dělat hlavu, nebo pro jistotu někam zajít, ale nechtěla jsem jít třeba na neurologii a otravovat tam s "banalitou". Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popsané pocity a obtíže mohou znamenat splaskávání sliznic a rýma také nezmizí za dva dny, zejména ne chronická rýma. Pro jistotu v každém případě doporučuji informovat o tom Vašeho lékaře (toho, co Vám dal injekci proti rýmě) - jak o pocitu tlaku, tak o pocitu přetrvávání rýmy. Váš lékař by měl zkontrolovat aktuální stav, zda injekce účinkuje podle očekávání a zda není potřeba upravit léčbu. Neurologické vyšetření bych volila až po kontrole u Vašeho lékaře, pokud by shledal, že je potřeba.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: