Tlusté střevo?

Dobrý den, problémy začaly asi před dvěma roky, bolest v levém podbřišku, po návštěvě chirurgie podezření na zánět tlustého střeva, ordinován algifen a nějaká antibiotika, odběr krve vyšší ASLO i CRP. Později toto ustalo, přidávaly se bolesti kloubů, jen nějakých , tlaky v podkolenní , pocit jako nateklých jamek. Vnitřní třes občas celého těla, nejvíce ale nohou , pocit studených nohou. V krvi stále i po dvou letech vyšší ASLO, neurolog mě odeslal na EMG, revmatologii, Mag. reson. hlavy i páteře i na štítnou žlázu - plastický uzel. Borelióza, chlamydie negativní. První ANT Augmenktin ale ASLO stále vyšší i vyšší IGM. Dostala jsem další ANT. širokospektrá a teprve půjdu za 14 měsíc na kontrolní testy. Lékař navrhl imunologii. Štítná žláza zvýšený 50 x Thyeroglobulin, beru euthyrox nejdříve půllku, poté byly kontrolní testy v pořádku, tak lékařka zvýšila Euthyrox na 1 denně 6 dní, sedmý den 2 tabletky. Poslední dobou se přidaly problémy se střevy, bojím se jíst tak mi pomalu leze dolů váha. Mívám skoro trvale průjem, občas pobolívá levý podbřišek a mívám někdy tlaky na konečník. V břiše mi to různě kručí a dělá divy. Chuť k jídlu mám, ale jíst se bojím. Mám myomatozní dělohu, tak prý dle gynekologa může být tlak na konečník způsoben tím. Někdy mi tam jako píchne. Stolice byla dříve pravidelná , bez krve , teď bez krve viditelné ale řídká jako by tam byl vzduch se stolicí. Již nevím kam se obrátit. Bojím se rakoviny tlustého střeva. Děkuji Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko, ve výčtu vyšetření chybí kolonoskopie - ta mnohdy odhalí i menší záněty, které by mohly mít za výsledek vaše průjmy. Průjmy ale mohou také klidně být způsobeny dráždivým tračníkem. Je pozitivní, že nemáte ani chlamydie, ani borelie. Vysoké ASLO ukazuje na streptokokovou infekci - problém je, že může být kdekoli, klidně i ve střevě. Zajděte určitě k lékaři - gastroenterologovi na kolonoskopii - při ní se dá rakovina tlustého střeva spolehlivě vyloučit. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina ledvin – riziko sníží správná prevence
Články: Rakovina ledvin – riziko sníží správná prevence
Říkáte si, že rakovina je...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku, neboli komoce...
Když tělo napadne vlastní štítnou žlázu…
Články: Když tělo napadne vlastní štítnou žlázu…
Autoimunitní choroby patří...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x