Tlusté střevo - koloskopie

Dobry den, přibližně 4 týdny bolesti v levé bederní oblasti, občasné píchání a tlak v levé části břicha a nevolnost s pocitem na zvraceni. Provedena vyšetření byla negativní (okultní krvácení ve stolici, sono a CT brišní dutiny, moc, krevní obraz) Stolice pravidelná, někdy ztuzkovitého tvaru, občas pocit nevyprázdněnosti. Průjem nemám, nevolnost přetrvává. Bolest zad pouze pro otáčení doprava. V klidu nikoliv. Rentgen zad prokázal lehkou skoliozu páteře a artrózu kyčelních kloubů (o tom vím). Dnes začínám s terapii u ortopeda pro případ, že by měl problém mít původ zde. Termín na vyšetření koloskopem mám až na 7.7. Můj dotaz zní, zda-li mám počkat za těchto okolností na uvedený termín nebo se pokusit získat termín dříve někde jinde. Obě babičky měly karcinom tl. střeva, proto mám samozřejmě obavy. Díky Karel 41 let

Odpověď odborníka:

Vážený pane Karle, podle popisu Vašich obtíží je nepravděpodobné, že by dvoutýdenní lhůta do koloskopie byla nepřiměřená. Případné zkrácení této lhůty záleží na dostupnosti tohoto vyšetření na jiném pracovišti. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: