Tmavá menstruace + ad

Dobrý den pane doktore, užívám antikoncepci Sienima a neměla jsem s ní žádné závažné problémy až na občasné lehké špinění. Před 3 měsíci mi však pan doktor nasadil antidepresiva Asentra kvůli mému špatnému psych. stavu. Vše je v pořádku, pan doktor mi řekl, že Antiko a AD se nevyrušují a že mohu užívat oba léky. Bohužel již potřetí nyní pozoruji, že v obvyklé sedmidenní pauze je moje menstruace místo červené krve složená jen z hustšího tmavého (hnědého/černého sem tam krvavého) hlenu a také je daleko slabší a kratší (cca 4 dny). Je v tom problém? Mohou se AD nějak podílit na této změně? Na kontrole na gynekologii jsem byla právě před třemi měsíci a vše bylo OK. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, problém to určitě není, horší by bylo silné krvácení. AD samozřejmě mohou ovlivnit menstruaci a naopak estrogeny obsažené v antikoncepci mohou posílit deprese.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: