Tmavá stolice po čípku

Dobrý den, asi před 2 - 3 lety se mi poprvé objevila světlá krev ve stolici, byla jsem na koloskopii a byla mi zjištěna ulcerózní kolitida. Začala jsem brát čípky Salofalk, které mi téměř okamžitě zabraly a pomohly. Poté jsem je po několika měsících přestala brát a potíže se vrátily (pouze krev a hlen, průjmy ani zácpy nemám, jen někdy tendenci jít na záchod, ale vyloučí se pouze hlen). Byla jsem znovu u lékaře, krev mi vyšla dobrá, jen ta krev ve stolici mě trápila. Nasadil mi opět čípky Salofalk. Když jsem si dala první čípek, tak den poté jsem měla téměř do černa zbarvenou stolici - nevím, zda nešlo o sraženou krev. Druhý den jsem si dala čípek znovu a dnes to mám stejné - zase téměř černá stolice - co vidím na papíru. Chtěla jsem se zeptat, zda je nutné vyhledat znovu lékaře, protože toto mi čípky nikdy nezpůsobily, spíš mi ihned pomohly. Je mi 24 let. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Moniko, ulcerózní kolitida je závažné onemocnění, jehož léčbu - včetně ukončování a zahajování užívání léčivých přípravků - by měl vést zkušený gastroenterolog. Přítomnost černě zbarvené krve může být způsobena krvácením z horní části zažívací trubice. Doporučuji Vám podstoupit kontrolní endoskopické vyšetření. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: