Tmavý výtok

Dobrý den, před týdnem jsem měla menstruaci podle pravidelného cyklu a následně po ní se mi objevil tmavý výtok a zdá se mi, že mám tmavší bradavky. Po menstruaci jsem sex neměla a beru hormonální antikoncepci Lindynette 20. Těhotná být doufám nemůžu, když jsem menstruovala úplně běžně jako jindy, ale bojím se nějaké infekce nebo nádoru. Na rakovinu prsu zemřela babička a mamka s tím má potíže. Prosím poraďte, třeba je to úplně normální, ale trochu mám strach, tak se radši zeptám. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výtok skutečně může být projevem infekčního zánětu, proto tedy navštivte lékaře. Špinění může být následkem i nepravidelnosti v užívání antikoncepce. Nádory se vyskytují spíše až v pozdějším věku a teď bych se neobávala. Těhotenství vyloučíte jednoduše testem z lékárny.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x