Točení hlavy, přeskakování srdce

Dobrý den, již delší dobu mě trápí tzv. přeskakování srdce. Byl jsem u lékaře, kde mi udělali EKG a bylo vše v pořádku (pouze aritmie, způsobená stresem či dýcháním). Stává se mi tak často při stresových situacích ale i když jsem v klidu. Také se mi začala poměrně často točit hlava, hlavně po ránu. Současně, mám problémy také se zvýšeným tlakem, na který mám předepsaný Amloratio 5 mg. Můj lékař mi pak také předepsal na točení hlavy a přeskakování srdce Neurol 0,25. Vždy když si ho vezmu, tak do 10 - 20 minut přestane jak točení hlavy, tak i přeskakování srdce, ale je návykový, takže ho beru velmi zřídka. V rodině se léčí na nervy jak matka tak i bratr. Navštívil jsem pro to znovu svého lékaře, který mi ještě předepsal Nebilet, které by mělo srdce zklidnit, podle mého je však problém spíše psychický než srdeční. Prosím o radu, zda navštívit psychiatra ,nebo užívat léky, které mám předepsané? Děkuji, Jan

Odpověď odborníka:

Milý Jane. Zkuste třetí variantu.Sedatif PC 3x2 dlouhodobě.Dostanete volně v lékárně.Požádejte lékárníka o podrobnou instrukci,jak se užívá. Nekonzumujte alkohol, cigarety a jakékoliv látky a aktivity na které vzniká závislost. Sportujte zpočátku 30 min, prodlužujte dobu každodenního sportu aspoň na 2 hodiny a vydržte. Je třeba, abyste vyřešil to, čeho se nejvíce bojíte a co odkládáte.Nešetřetete se,exponujte se pro jiné. Podstatné je,když se jiní s námi cítí dobře. O něco méně podstatné je,když se my sami necítíme zcela dobře. Panické záchvaty,které máte lze vyléčit beze zbytku.¨a bez tlumidel,která Vám nabídli. Držím Vám palce! Budete-li mi chtít vynadat anebo podat zprávu,jak se Vám daří, jsem k dispozici na mens-sana@seznam.cz Se srdečným pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+15 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: