Točení hlavy, tlak v temeni, těžké dýchání.

Dobrý den, prosím o radu. Předem se omlouvám pokud dotaz patří do psychiatrie. O vánocích přišel první problém, před spaním točení hlavy a špatné dýchání. Asi za deset dní znovu, sice krátce, ale silně, navíc jsem si hlubokým dýcháním způsobil hyperventilaci + následné brnění rukou. Na pohotovosti mě natočily EKG, rtg plic a rozbor, vše v pořádku. Pan doktor diagnostikoval panickou ataku, což jsem si vylekáním asi opravdu přivodil, předepsal Lexaurin 3 a poslal domů. Jenže stavy se opakovaly téměř každý večer, řešil jsem to půlkama Lexaurinu před spaním. Asi po třech týdnech se přidalo pnutí v temenu hlavy, velké, nepříjemné a stresující. Rozhodl jsem se v zoufalství pro lidové léčitelství. Léčitel mě sdělil, že problémy mám v páteři (na dvou místech) což prý může mít vliv i na nervy. Nicméně problémy s dechem uhodl. Tři dny potom neutrální, další den večer hodinu motolice i tlak + loupání v zádech a trnutí pravé ruky. Další dva dny bez problémů a já začínal věřit, že konečně bude vše bez problémů, jenže dneska (po včerejší námaze a "normální" bolesti zad v kříži) zase točení hlavy, tlak v temeni a hlavně těžký dech. Ještě bych chtěl dodat, že v krční páteři mě při procvičování jemně lupe ("chrastí"). Připadám si jako hypochondr, ale nijak velké psychické problémy jsem neměl, tak mě napadlo (s "diagnózou" léčitele) jestli ataky nespustil nějaký problém v zádech. Prosím poraďte co to je a jestli zajít za psychiatrem, neurologem, nebo snad léčitel? Dokáže léčitel rozpoznat problém? Děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Máte 2 možnosti: a) spoléhat na léčitele . Tam jsou však věci mezi nebem a zemí a rozhodně nečekejte , že vám tady někdo v této otázce poradí b) zvolit standardní postup: Praktický lékař. Ten provede základní laboratorní vyšetření , pošle vás na neurologii. Podle vašeho popisu však budete velmi pravděpodobně tělesně zdráv. Tedy odborníkem, který bude rozhodující bude opravu psychiatr. PS: Rozhodně bych vaše potíže nedával do souvislosti s " páteří ". Nicméně vzhledem ke svým zkušenostem, protože vím, co se na páteř všechno svádí , se nedivím, že vám léčitel předložil takto vágní "diagnózu".

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: