Tonsilektomie

Vážení, vloni v říjnu jsem prodělala peritoneální absces, byla jsem týden v nemocnici, kde mi ho řezali každý den, aby hnis vytekl z pusy. Od té doby mám vysoké hodnoty ASLA. Začlo to na 1480, a nyní za rok mám 783, a to po několika dávkách antibiotik PENCLENU. Lékařka na ORL mi výrazně doporučuje odebrání mandlí. Co ale čtu na internetu, tak lidé i po odebrání mandlí měli vysoké ASLO a angíny zůstávali. Co mi prosím doporučujete udělat? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem případě se zřejmě jednalo o paratonzilární absces. Doporučení ORL lékařky by bylo vhodné zvážit, protože odebrání mandlí těmto problémům může velmi často zabránit. Není to sice stoprocentní, nicméně podle ohlasů z internetu byste se řídit neměla, protože většinou nejsou příliš reprezentativní.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: