Tonsilektomie

Dobrý den! Ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně tonsilektomie. Opakovaně i po přeléčení několika antibiotiky mám v krku z výtěru nález Streptoccoccus beta hemolytický skupiny C.Na angíny nijak zvlášť netrpím,ovšem často mám záněty nosohltanu, laryngitidy.Občas si z prostoru nad mandlemi vymáčknu bílý jakoby hnis,hrozně hustý. mandle mám pórovité a zvrásněné ,na angíny sem často trpěla v dětství, nyní spíše ty záněty nosohltanu.Doktor na infekčním mi doporučil tonsilektomii..ale mě se na operaci nechce když netrpím angínama a na záněty nosohltanu a laryngity to prej stejně nepomůže.Aslo mám kolem 590 už asi dva roky beze změny..jak by jste postupovala v mém případě? Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouze zvýšená hodnota ASLO bez přítomnosti opakovaných angin není jasná indikace k tonsilektomii. Ještě bych doplnila imunologické vyšetření, dle výsledků imunomodulační léčbu, dále pravidelné užívání probiotik, aby se sliznice osídlily přirozenými bakteriemi a zabránily tak přerůstání patogenním bakteriím včetně streptokoka.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: