Tonzilektomie pouze z důvodu vxsokého aslo

  • Dotaz od: Kočvarová
  • Publikováno: 24.5.2012
  • uLékaře.cz

Mám vysoké aslo (mám 1200, v říjnu 1400po angíně)- je to tou metodou, kdy je norma do 116. Metodou, kteoru známe ze školy, kdy je norma do 200 mám původní hodnotu 750. Jako děcko časté anginy. Nemám projevy chronické tonzilitidy, jen 1-2x do roka tonzilitidu nebo zánět nosohltanu. mandle pojizvené, ale bez hnisu, bez čepů, nefixované, levá jen částečně fixovaná. v posledních deseti letech 1x anginu s nálezem streptokoka a to loni v říjnu, po přeléčení zinnatem tam byl streptiokok znovu, ale od té doby jsem brala 1x augmentin p.o. na uroinfekt, 1x iv cefalosporiny jako překrytí plastiky ureteru, 1x iv ampicilin 16g denně., po této kůře mám also 1200. Moje ledviny jsou locus minoris, protože mám přepálený ureter a následně udělanou plastiku s predchozím půlročním hojením ureteru na stentu (zhojeno filiformní stenozou)-proto byla nutná plastika, ta se snad povedla a ledvina neměstná. Kvůli aslu -jen kvůli němu, mě tlačí orl a bakteriolog do tonsilektomie. Já jsem měla v posledním roce 6 narkoz, mám břicho hojící se per sekundam, ted teda chybí už jen asi 10cm2 epitalizace, břicho už je zavřené, byla tam hluboká díra až na fascii, mám recidivující uroinfekty-toto až po gynekologické operaci 6/2011, kdy mě přepálili ureter, měla jem katetr, JJ stent, nefrosotmii -tak kvůli tomu infekty. Po vytažení JJ stentu pyelonefritidu 3/2012 a ted znovu uroinfekt-pořád enterobakter, asi se to drží na nějakém nevstřebaném stehu. Mám užívat dlouhdobě furantoin. ale ted mi jde o tu tonsilektomii? já si ted nechala píchnout pendepon a domluvili jsme se, že budeme aslo sledovat, jeden zkušený orl tvrdí, že by čekal, druhý, že počkat do zhojení břicha na pendeponu a pak v každém případě mandle pryč. prof. imunologie tvrdí, že aslo je obslolentní vyšetření a že je to nespecifická záležitost a že mám jít ne tonzilektomii jen tehdy, mám li chron tonzilitidu nebo časté angíny-což nemám. A ted jak se rozhodnout? šíleně se bojím o ty ledviny a zároven se bojím nechat na sebe kohokoli sáhnout kvůli komplikacícm a kvůli následným bronchiridám a pneumoniím po TE, jsem mudr. a fakt mám strach. PORADÍTE???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se díváme na tělo jako celek, jedna oblast souvisí s jinou a souvislosti většinou odborníkům v jednotlivých oborech medicíny bohužel unikají a nebo mívají tak rozdílné náhledy na jednu věc, že je někdy velmi obtížné se rozhodnout. Já osobně bych také volila spíše počkat s tonsilektomíí jako úplně poslední metodou, pokračovala v pendeponizaci a zařadila nějako doplnkovou metodu do vašeho léčení, která nazírá na tělo jako na celek. Mě osobně se osvědčila tradiční čínská medicína (TČM), homeopatie, enzymoterapie, imunoterapie /i přes to nebo právě proto, že jste medička, nebo MUDr., je dobré mít přehled nebo i vlastní zkušenost s jinými metodami léčení/. Přeji hezké dny, at najdete pro sebe cestu ke zdraví a hlavně: beze strachu, ten není nikdy dobrým rádcem :o)

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x