Topimark

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda užíváním léku Topimark nehrozí riziko vzniku plicní hypertenze.Něco jsem se docela na netu,ale v příbalovem letáků nic nezminuji.Byl mi předepsán na prevenci migren.Dále jsem se chtěla zeptat zda nevadí jeho užívání při srdeční arytmií,konkrétně tachykardie AVNRT,lecim se nebivolem.Moc děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Účinná látka Topimarku, léčivo topiramát, nevede ke vzniku plicní hypertenze. Existuje kombinovaný preparát s obsahem topiramátu a phenterminu, který se užívá k jiným účelům (redukce hmotnosti), tento kombinovaný lék nesmí být užíván při určitých srdečních onemocněních, jako je např. plicní hypertenze, ale to je dáno obsahem druhé složky. Při arytmiích by neměl Topimark vadit, zvlášť pokud již jste léčena betablokátorem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x