Topiramat actavis + antikoncepce lindynette

Dobrý den, již delší dobu se léčím s bolestmi hlavy konkrétně jde o migrenu a tenzní bolesti. Užívám antikoncepci Lindynette a dnes jsem od svého neurologa dostala prášky na migrenu - antiepileptika Topiramat Actavis 50 mg. Chtěla bych se zeptat, jestli tyto prášky s druhy antikoncepce, kterým by Topiramat Actavis účinek nesnížil? mockrát děkuji za odpověď. Pavlanižují účinnost této antikoncepce a pokud ano, existuje například jiná značka nebo i jiné druhy antikoncepce, kterým by Topiramat účinek nesnížil? dekuji za odpověď, Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přípravek Topiramat může snížit účinek hormonální antikoncepce. Je to stejné pro všechny přípravky hormonální antikoncepce. Topiramat určitě nesníží účinek nitroděložní antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: