Torze varlete

Dobrý den, přítel v dětství prodělal torzi levého varlete. Operativně mu byla provedena detorze a varle zůstalo ponecháno (předpokládám tedy, že varle neodumřelo). Přítel má však varle viditelně menší než varle druhé. Prosím o zodpovězení mých dotazů - je velikost varlete důsledkem torze? a dále prosím - má takový stav, popř samotná torze vliv na plodnost přítele? Mnohokrát Vám děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Samotná rozdílná velikost varlat nic neznamená - naopak, je to fyziologický jev (všechny párové orgány v lidském těle nejsou stejně velké). Torze varlete je akutní stav a pokud se včas nezasáhne urologickým zákrokem, může v důsledku špatného nebo žádného prokrvení dojít až k nekrotickému odumření varlete - v tom případě se ale varle musí odstranit, nemůže v lidském těle zůstat. Takže pokud Váš přítel byl řádně ošetřen, varle mu bylo ponecháno, tak se domnívám, že si nenese žádné následky. Co se týče plodnosti - i muži pouze s jením varletem jsou schopni svou partnerku oplodnit.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: