Totální endoprotéza kolene

Jsem po operaci dva měsíce a jeden týden.Zatím zatěžuji ze dvou třetin a mám povoleno od příštího týdne chodit o jedné holi.Mám ale stálý pocit nestability kolene a přeskakování v kloubu.Čím je to způsobeno a přestane tento pocit někdy?Byla jsem na rehabilitaci v Karviné 6 týdnů.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Odlehčování operovaného umělého koubu 2 ma holemi je dobře až po dobu 6 měsíců, doma samozřejmě již nyní jak popisujete možno hole odkládat...Jje vždy lépe používat 2 hole pro nerovnoměrné zatěžování pateře jen chůzí s jednou holíí, která po používání 1 berle může bolet. Pocit nestability kloubu a jeho přeskakování musíte dořešit s operatérem, který vám situaci ozřejmí. Stabilitu kloubu upevňujeme právě posílením svalového aparátu, rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: