Tourettův syndrom, adhd, autistycké rysy, léčba

Dobrý den, mám 9 letého syna, kterému před čtyřmy roky diagnostikovali Tourettův syndrom, letos k tomu dětská psychiatrička přidala znaky autismu a ADHD. Nejdříve mu naordinovali thiapridal, rivotril a cuaranu, před třemi měsíci strateru. Jeho stav se v létě hodně zhoršil, tiky, rituály, neustálý neklid, agrese, deprese... psychiatrička tedy změnila léčbu na strateru. Poté začal malovat sebevražedné obrázky jako že se oběsí apod. tak mu přidala atarax. Bohužel se stav opět hodně zhoršil , začal bouchat hlavou do zdi, téměř každý den měl výbuchy vzteku, prokopl dveře, maloval jak si sekerkou usekne nohu, při záchvatech vzteku měl až křeče v prstech na rukách atd. tak mu zrušila atarax a naordinovala chlorprothixen. Chtěla jsem se zeptat zda je to opravdu správný postup a zda nemáme vyhledat spíše nějakého specialistu než se vázat pouze na dětskou psychiatričku. Děkuji vám moc za odpověď . S pozdravem Š

Odpověď odborníka:

Vážená tazatelko, děkuji Vám za důvěru a věřte, že s Vámi cítím. Je to velice zlé, ale nikdo jiný než dětští psychiatři tyhle problémy neřeší. Léčba, kterou Váš syn dostal je správná, často jde o to, který z léků se „chytí“. Navíc i dobře zabírající lék může být ohrožen změnami, ke kterým dojde a na které jsou děti s těmito poruchami citlivé. Na Vašem místě bych si asi vyžádal pomoc na klinice s tím, že své lékařce věřím, že jen předpokládám, že by tam mohli mít víc možností (navíc přednosta pražské dětské psychiatrické kliniky ve FN Motol se na tyto poruchy soustřeďuje). Držím Vám palce a přeju, abyste brzy našli pomoc a řešení.

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x