Toxoalergický exantém

Dobrý den, 30.11. jsem podstoupila v celkové narkóze operaci kochleárního implantátu. Během hospitalizace mi podávali nitrožilně atb v infuzích Axetine, při bolesti Dipidolor, Paralen. Jako desinfekci operační rány použili druhý den po převazu Jód nebo Jodisol (hnědá tekutina), strašně to pálelo ačkoliv by nemělo. Poté používali jinou desinfekci. Cca 3 ti den se mi objevil toxoalergický exantém na krku a po celém těle. Atb mi změnili na Ciphin, zahájili léčbu hydrokortisonem a dithiadenem. Závěr: Pooperační období bez komplikací vyjma toxoalergického exantemu nejasné etiologie. Je třeba tuto alergickou reakci nějak řešit? Praktický lékař se zatím nijak sám nevyjádřil. Ještě jsem k němu objednána. Ráda bych věděla Váš názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Z toho co píšete, exantém bude nejspíše polékový.Měl by rychle odeznít, samozřejmě k rychlejšímu odeznění může přispět léčba antihistaminiky ( Zodac,Claritine atd)

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x