Toxomplazmoza v těhotenství

Jsem v 17tt, na testy na toxoplazmozu jsem byla a byly negativní, cca v 12tt. Dneska jsem si na líčku u ucha nahmatala uzlinku, jsem nachlazená, může to být následek nachlazení? nemám teplotu, jen jsem nachlazená a mám tu uzlinku. Mohlo by se jednat o toxoplazmozu? když testy jsem měla negativní? máme doma zakrslého králíčka, klec mu nečistím. Děkuji moc Romana

Odpověď odborníka:

Romano, pokud máte testy na toxoplazmózu negativní, tak nemůžete toxoplazmózu mít. Zvětšené uzliny mají řadu důvodů a může mezi ně patřit i viróza, jejichž výskyt tomto období poměrně vysoký.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: