Toxoplasmosa

Dobrý den, ve 4 letech jsem měla toxoplasmosu, byla jsem kvůli tomu týden v nemocnici, kde jsem skoro každý den byla rentgenována (nebo skenována?). Moje obvodní doktorka mi to řekla až nedávno (do teď jsem si myslela,že to bylo kvůli vpadlému hrudníku) a že je důležité, abych si to pamatovala a hlásila to také,když si půjdu pro nějaké léky nebo k jinému lékaři. Prý kvůli tomu, aby to nebyly léky,které zatěžují játra. Mám se tedy hlídat i jinak? Třeba se vyhýbat alkoholu apod. ? Na internetu jsem jen našla, že je to nebezpečné pro těhotné ženy. A něco o tom, že prvoci (?) toxoplasmosy zůstávají v člověku celý život. Mohou nějak škodit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Není mi jasné, o jaká vyšetření šlo a proč. Ale pokud jste prodělala toxoplasmosu, budete mít v krvi po zbytek života ochranné protilátky, takže nová infekce vám nehrozí ( ani v těhotenství, kdy by to mohl být problém). Pokud jsou vaše jaterní testy v normě, není nutná žádná speciální ochrana jater. Protilátky i jaterní testy si můžete nechat zkontrolovat.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Články: Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Osteoporóza může způsobovat...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: