Toxoplasmosa+ borelióza

Chtěla bych se zeptat, mám totiž toxoplasmosu o které vím už dlouho, ale teď jsem byla na vyšetření na boreliózu. Ten levný test co se dělá jako 1. mi sice vyšel negativní a lekař mi nechtěl udělat před koncem roku ten spolehlivější test. Nasadil mi presto antibiotika a já bych chtěla vědět, jaké budou důsledky kdybych měla toxoplasmosu i borelióu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Toxoplazmosa většinou neurologické projevy nemá - zde bývá zvětšení uzlin. Borreliosa může mít více forem - kožní, kloubní, neurologická - tato se může projevit zánět nervů, zánětem mozkových blan nebo nejrůznější poruchou mozových funkcí. Neuroborreliosa je však vzácná a pozitivita protilátek proti borreliose v séru jistě neznamená postižení mozku borreliosou.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Léčba růstovým hormonem a skolióza
Články: Léčba růstovým hormonem a skolióza
Vadné držení páteře je u...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: