Toxoplasmoza

  • Dotaz od: Veronika Žáčková
  • Publikováno: 29.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, Jsem ve 14.týdnu těhotenství a nedávno jsem mojí neopatrností snědla půl krůtí kapsy, která nebyla úplně dosmažená. Mohla bych se nakazit toxo z kapsy? Moc o té nemoci nevím, ale četla jsem, že parazit se zničí zmražením masa, krůtí jsem měla týden zamražené.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoretická nákaza je samozřejmě možná. V ČR je ale maso kontrolováno, proto není důvod k obavám. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Alzheimerova choroba je...
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Články: Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Prodělání infarktu významně...
Orgasmus… Co to vlastně je?
Články: Orgasmus… Co to vlastně je?
Lidé jsou asi tak rozdílní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: