Toxoplasmoza a vrozená vývojová vada plodu

Dobrý den,před rokem jsem prodělala toxoplasmu,nyní jsem ve 13TT musela ukončit těhotenství z duvodu vývojové vady,myslíte,že to mohlo být způsobeno prodělanou toxoplasmu,pokud ano,kdy mohu znovu otěhotnět Děkuji Eva

Odpověď odborníka:

Pokud byla toxoplasmosa před rokem vyléčena nemyslím,že by mohla nyní zapříčinit vrozenou vadu plodu s dalším těhotenstvím je vhodné počkat 4-6 měsíců. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: