Toxoplazmoza

Dobrý den, jsem v 15 týdnu těhotensví.Můj gynekolog mi nechal udělat testy na toxoplazmózu ,protože mám doma kočku.Výsledky jsou pozitivní. IgG 50,0... IgM 0,250...avidita 0,178..AA: negat.Byla jsem na Bulovce,kde mi byla znovu odebrána krev a předepsán Rovamycinem 3x3 mil.Objednali mě ke kontrole na ambul.za dva měsíce.Nikdo mi,ale zatím nepodal informace jestli je mé těhotenství v ohrožení,nebo se nemusím strachovat.Prosím můžete mi poradit,co to pro mé těhotenství znamená. Děkuji Stejskalová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z výsledků je patrné, že infekci toxoplasmosou jste prodělala spíše už dříve /určitě již před těhotenstvím/, proto přeléčení infekce je částečně "pro jistotu" a pro váš klid a bezpečí obou. Rozhodně se nijak nestresujte, makrolidové antibiotikum, které jste dostala je velmi účinné a šetrné i v těhotenství, doberte jej do konce a kupte si k užívání laktobacily pro obnovení střevní a jiné mikroflory v těle, abyste minimalizovala nepříjemné následky antibiotik. Na další kontrole na Bulovce a srovnání výsledků uvidíte, že se situace upraví a infekce bude plně přeléčena (pečlivě se na vše vyptejte, at máte vnitřní klid, lékař vám jistě vše vysvětlí). Těhotenství není v ohrožení, choďte na pravidelné kontroly ke gynekologovi a informujte jej potom o výsledcích z Bulovky a on bude postupovat podle pravidelných kontrol v těhotenství a vašeho zdravotního stavu. Přeji vám hezký den a zdravé dětátko.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: