Toxoplazmóza

Dobrý den, dnes bohužel se stalo to,že jsem byla se svou 2letou holčičkou v restauraci ve vesnici,kde mají takové malé pískoviště.Holčička si hodinu hrála s pískem,i jsem viděla jak písek ochutnává a dává do pusy jako bábovičku,pak nevím proč jsem ji ruce neumyla a šla s námi jíst pusu a celé ty ručičky si olizovala.Až po té co jsem se šla na pískoviště podívat,jsem viděla nejméně 10 kočičích výkalů,které značně zapáchali.Nevím vo mám nyní dělat,bojím se toxokarozy,nebo toxoplazmozy,vím,že v budoucnu to může zapříčinit i schizofrenii.Mužů holčičce něco preventivně podat např.Vermox nebo je možné vzít vzorek s pískoviště a dát na rozbor a v případě,že ano,tak kam? Nebo mám čekat na příznaky do 14 dnů.Normálně bych to neřešila,na jiná pískoviště také chodíme,ale tohle už bylo opravdu moc výkalů na tak malé pískoviště.Prosim poraďte,děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud dcera nebude mít obtíže (zvýšená únava, bolesti hlavy a svalů, zduření mízních uzlin), není nutné nijak zasahovat, tedy provádět preventivní léčbu nebo vyšetření. Pokud se uvedené příznaky objeví, kontaktujte prosím praktického lékaře nebo nejbližší infekční ambulanci.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: