Toxoplazmoza

Dobry den. Som v 11 tyzdni tehotenstva a obavam sa, ze pred 2 dnami mohlo u mna dojst k nakaze toxoplazmozou. Pripravovala som zmes na fasirky a este tepelne nespracovanu som ju ochutnala. Maso bolo zo supermarketu - bravcove, krajina povodu Polsko. Ochutnala som len minimalne mnozstvo. Maso bolo pred pripravou asi 5 hodin v mraznicke. Ake je riziko ochorenia na toxoplazmozu v takomto pripade? Mozem nieco este urobit, aby sa nerozvinulo, alebo mozem len cakat? O 2 tyzdne by som mala ist do poradne, kde mi asi budu brat krv na vysetrenie na toto ochorenie. Objavia sa uz po 2 tyzdnoch protilatky, alebo bude potrebne vysetrenie opakovat? Dakujem za odpoved. Anka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Anko, pravděpodobnost závisí dost na tom, jestli bylo maso z tohoto pohledu závadné - vůbec ale nemuselo být. Teď nezbývá než počkat na testy - protilátky se objevují už kolem 10. dne od nákazy, takže po testech budete určitě vědět více. Určitě se v těhotenství vyhněte jakémukoli syrovému masu - nejden z důvodu toxoplazmózy, ale i jiných onemocnění.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Vlčí zrno Prosím o radu. Na konci září se mi udělalo na očním víčku vlčí zrno...
  • Operace menisku V březnu tohoto roku jsem byl na operaci vnitřního menisku...
  • Bíle pupínky na penisu Můžete mi prosím poradit, co by to mohlo být? Sex jsem...
  • Lék zaldiar Ortoped mi předepsal lék Zaldiar, na bolest kyčle. Mám nedůvěru k...
  • Poševní výtok Mám dotaz už asi půl roku mám vaginální výtok který nesvědí ani...
  • Vysoký tep Mám takový problém. Trápil mě vysoký tep,který se pohyboval okolo 115...
 
Naposledy čtené: