Toxoplazmoza

Dobry den. Som v 11 tyzdni tehotenstva a obavam sa, ze pred 2 dnami mohlo u mna dojst k nakaze toxoplazmozou. Pripravovala som zmes na fasirky a este tepelne nespracovanu som ju ochutnala. Maso bolo zo supermarketu - bravcove, krajina povodu Polsko. Ochutnala som len minimalne mnozstvo. Maso bolo pred pripravou asi 5 hodin v mraznicke. Ake je riziko ochorenia na toxoplazmozu v takomto pripade? Mozem nieco este urobit, aby sa nerozvinulo, alebo mozem len cakat? O 2 tyzdne by som mala ist do poradne, kde mi asi budu brat krv na vysetrenie na toto ochorenie. Objavia sa uz po 2 tyzdnoch protilatky, alebo bude potrebne vysetrenie opakovat? Dakujem za odpoved. Anka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Anko, pravděpodobnost závisí dost na tom, jestli bylo maso z tohoto pohledu závadné - vůbec ale nemuselo být. Teď nezbývá než počkat na testy - protilátky se objevují už kolem 10. dne od nákazy, takže po testech budete určitě vědět více. Určitě se v těhotenství vyhněte jakémukoli syrovému masu - nejden z důvodu toxoplazmózy, ale i jiných onemocnění.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x