Toxoplazmóza v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o názor na níže uvedené výsledky. Ve 4tt jsem byla nemocná, příznaky jako chřipka plus bolení v krku. Dostala jsem antibiotika Rovamycine, 2x denně po dobu 5ti dnů. Jedná se o akutní toxoplazmózu? Může být plod v ohrožení? První testy: Toxo KFR 1:64 střední hodnoty IgG 203,2 IU/ml poz. IgM 0,366 index neg. IgA 1,199 index poz. IgE 0,396 index neg. A teď nové testy: Toxo KFR 1:64 střední hodnoty IgG 258,1 IU/ml poz. IgM 0,399 index neg. IgA 2,048 index poz. IgE 0,521 index neg. Děkuji moc za odpověď. Lenka K.

Odpověď odborníka:

Průkazem akutní infekce toxoplazmózou v těhotenství je pouze zjištění sérokonverze nebo podstatného vzestupu hladiny protilátek. Mezi vzorky by měl být minimálně 3 týdny odstup a musí být vyšetřeny paralelně ve stejné laboratoři. Přítomnost IgG protilátek při negativitě IgM protilátek v prvních 2 trimestrech indikuje chronickou infekci matky bez rizika pro plod. Risiko poškození plodu v prvním trimestru je velmi malé. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: