Tracheostomie

Dobrý den, moje maminka dříve pracovala jako učitelka v MŠ a začali jí problémy s hlasivkami, jedna ochrnula, tudíž začala špatně mluvit. Nechala si tedy dát do hlasivky implantát a mluvení šlo krásně, ale začli problémy s dýcháním. Teď má tracheostomii a neustále ji dráždí kašel, zahleňují se dýchací cesty a 2x omdlela, jelikož se dusila. Není to opravdu nic příjemného jak pro ni tak pro rodinu. Proto uvažuje o vyndání kanyly a zašití díry v krku, ale neví, zda-li se něco zlepší nebo naopak bude ještě horší. Takže by tu byla možnost vyndání implantátu z hlasivky ale nehrozí tu že by nemohla mluvit vůbec? Je ještě nějaká jiná možnost jak by se dalo po zašití díry obnovit lepší dýchání i když by třeba hůře mluvila? Velice mne to trápí a proto bych se o tom chtěla dozvědět více. Děkuji mnohokrát za odpověď a přeji příjemný den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z dotazu mi není přesně jasné, proč má maminka tracheostomii. Většinou tracheostomie slouží jako řešení u dýchacích obtíží, které nemají jiné řešení- tracheostomie je potom nevyhnutelná. Nejlepší bude zkonzultovat vše s odborníkem ORL. hezký den a mnoho štěstí

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: