Tramal ve 35 týdnu těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám už asi měsíc problémy z krční páteří,často mě brní okolo úst a na lopatkách ale včera večer mě poprvé přepadla strašná bolest, která sílila a vystřelovala mi do hlavy hlavně když jsem si chtěla lehnou, čtyří hodiny jsem to vydržela ale pak už to nešlo, jelikož jsem mohla maximálně sedět, takže jsem v noci navštívila nervové oddělení. Tak mi řekli, že to mám zablokované, píchli Tramal 1 map. i.m. a i.d. pupeny do pr. trap. Po návratu domů už jsem si mohla konečně lehnou a i jsem usla. Ale jde mi hlavně o to, že jsme v 8 měsíci těhotenství a zda tramal nemohl nějak ublížit miminku jsem z toho hrozně nervozní, jelikož na internetu jsem našla, že tramal v těhotensví se vůbec užívat nemá. Sice v nemocnici mi řekli, že to miminku nevadí, ale přesto se ptám, zda se tím nemohlo něco narušit. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo! O působení tramalu na děti v bříšku je málo informací, ale lék není toxický a bývá dobře snášen. Pokud neberete teamal dlouhodobě, je pravdpěpodobnost poškození plodu mizivá. Najděte si fyzioterapeuta nebo cvičitele jógy a pracujte na uvolnění své krční páteře, ať předejdete opakování potíží. Bude to chtít pravidelné cvičení několikrát denně pár minut.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: