Transfuse a její bezpečnost

dobry den pred sedumnacti dny jsem mela porod cisarskym rezem a byla mne dana transfuse krve chtela jsem se zeptat jak je to dnes bezpecne a jestli musim na testy kuli aids a jinym krvi prenosnym nemocem dekuji predem za odpoved

Odpověď odborníka:

Bezpečnost krevních transfúzí je dnes velmi vysoká, je zajištěna na více úrovních (z dárcovství jsou vyloučení potenciálně infekční dárci, odběru předchází lékařské vyšetření, odebraná krev je vyšetřena mj. na přítomnost protilátek proti HIV a virům infekční žloutenky). Žádná vyšetření proto postoupit nemusíte, riziko jakéhokoli přenosu infekce z krevní transfúze se blíží nule.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: