Transfuze a hiv

Dobrý den paní doktorko, před 6. týdny jsem porodila a měla jsem poporodní komplikace, kdy si lékař nevšiml trhliny na děložním čípku. Z důvodu velké ztráty krve jsem dostala 4 transfuze. Teď se obávám možné nákazy virem HIV. Měla bych si nechat udělat testy nebo jsou moje přehnané obavy zbytečné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Alko. Veškeré transfuzní přípravky jsou přísně kontrolované a pravidelnou kontrolou procházejí také dárci, takže nákaza HIV touto cestou se dá prakticky vyloučit. Testování není třeba. Přeji brzké zotavení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: