Transplantace rohovky

dobry den v prosinci 2012 jsem mel autonehodu pri ktere jsem si osklive poranil hlavu a temer vyrazil leve oko ven a take zpusobil kraniocerebralni poraneni hlavy pote jsem byl uveden do umeleho spanku kdy se mi poradne nedovirali oci a hlavne leve pritom oschlo prave jen castecne pote mi udelali tarzorafii leveho oka ted v teto dobe do oci mazi vidisik a oftalmoazulen a kazdych ctvrt roku dochazim na ocni je jeste nejaka realna sance kdyz mi nekdy proivedou transplantaci rohovky leveho oka ze na nej plne ikdyz treba s brylemi uvidim ??? diky za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den pane Pavle, tarzorafie se provádí z více důvodů a při neznalosti nálezu ani nevím jestli jsou víčka sešita pro ztrátu schopnosti mrkat nebo zda jen jako pomocná léčba při onemocnění rohokvy (vřed). Navíc je poškozená pouze roovka nebo ještě ti další struktura oka? Př. zrakový nerv?? Je tedy velmi těžké predikovat co by bylo po transplantaci. Pokud je poškozená pouze rohovka, tak šance je, ale po transplantaci je velmi nejistá refrakce a hodnoty nepravidelného astigmatismu, který nereaguje na brýle. Takže ani tak Vám nikdo nic neslíbí. Pokud je poškozena i jiná část oka, tak je třeba znát konkrétní nález.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: