Trapeni s migrenou?!!?!!

Dobry den pani doktorko, nevim jestli pisi spravne k vam a vasi odbornosti ,nenasla jsem spravneho lekare pro migreny.Pisu za sveho manzela,je mu 37 let a louhou dobu tpry bolestmi hlavy,nejsou jen tak nejake bolesti,nekdy je to takova bolest ,ze si vezme brufen a treba za hodinku to prejde ,ale nekdy ne,bohuzel vetsinou! zvraci a en jednou za den ale v prubehu dne nekolikrat az uz nema co a porad dokola,bolast hlavy nejde ani popsat,nekd boli na strane nekdy vsude.je bilej,namuze lezet ,ale zaroven ani stat na nohou,bolestmi,nepomaha kldi,ticho ani tma.bohuzel pred vice nez pul rokem mi prve upadl do " spiciho stavu odpadnuti" ak to tak muzu nazvat,upadl nad rane kolem pate na toalete,uhodil se do hlavy,splalil si hrudnik uplne do cervena a on to vubec necitil.zvlastni je ze u toho doslovne chrapal,nemohla jsme ho vzbudit asi 3-5 minut.preci pri takove rane kdyz upadne musi citi bolest.mel na clee obrovskou modrinu jak se uhodil a nic.az pak kdyz sem ho probrala,po nejakych hodinach citil neco malo ze to boli.Navic si nic nepamatoval,jen ze se vzbudil na malou potrebu a pak uz nic.ani jeslti se vymocil .bohuzel nedavno asi 3 mesice zpatky se to stalo opet.na tom samim miste.najeho smolu si tentokrat i rozbil hlavu tak sme museli na siti.opet nesel vzbudit par minut .nic si nepamatoval kdyby mu netekla krev z hlavy tak ho nic neboli.Obvodny lekar tvrdi ze proste len trpy migrenami,co u tutoho je to divny a neurolog ,kde ho pan doktor poslal na me urgovani mu udelal eeg vysetreni,pak byl na echu vysetreni,dokonce mu nejdriv dali jen nejaky tlakovy pristroj na 24 hodin.a nic,mel tam mistem tlak dost divny ale pry je v poradku podle vysledku jen vnizeny horcik.Nejdriv mu neurolog rikal ze po vysetreni eeg se uvidi zda ho posle na Ct,o to CT jsme prosila at ho tam poslou,ze mame strach jestli neco... a rekl mu nakonec ze mu to nenapise ze je to drahe.Pani doktorko poradte,muzem s tema vysledkama zajit k dalsimu alespon na konzultaci,nech mame jistotu jestli jiny lekar nema jiny nazor ? muzem jen tak vyskouset jineho neurologa? nebo ak jsou jiny lekari an takovou bolest hlavy,poradte nam prosim.Dekuji,omlouvam se za tak dlouhy dotaz,jen sem nevedela jak to zkloubit kratce abych vam mohla kolem te "migreny" napsat co nejvice.Dekuji pekny den S pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jiného lékaře určitě můžete vyhledat a pokud máte jakékoli pochybnosti nebo obavy, je to vhodné. Popsané obtíže může skutečně vyvolávat samotná migréna, ale je otázka, jak ji léčit (na trhu jsou různé léky proti migréně), nebo může jít o kombinaci migrény a třeba záchvatovité poruchy srdečního rytmu, nebo může jít o jiný neurologický nebo interní problém. Jak to tak sepisuji, doporučuji vyhledat lékaře-internistu (posoudí jak stavy bezvědomí, tak rámcově i bolesti hlavy), všechno mu popsat (můžete třeba vytisknout svůj dotaz, který jste sem napsala) a on pak rozhodne, co dál a jestli je potřeba další neurologické vyšetření, kde pak neurolog rozhodne, jestli je potřeba CT mozku, ovšem nikoli z hlediska peněz, ale z hlediska zdravotního stavu a přínosu pro diagnostiku stavů Vašeho muže. Pozn. V bezvědomí může člověk i chrápat a nemusí ho vzbudit ani silný bolestivý podnět. Kdyby se stav opakoval, nebojte se zavolat rychlou záchrannou službu (tel.155).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x