Trávení

Dobrý den. Prosím můžete mi alespoň trochu osvětlit tento můj zdravotní problém? Asi tak měsíc mám pocit slabosti v žaludku, chvílemi jakéhosi stažení. Zároveň však pocit nafouknuté pneumatiky pod prsy tedy zřejmě v oblasti žaludku. Jako bych měla v žaludku kamen či prkno. Lékař mě objednal na gastroskopii (té se mimochodem dost děsím),na ultrazvuk mě neposlal, prý jsem byla před rokem na UZ břicha a bylo vše v pořádku. Dnes se mi zdá, že puknu, zvláště, když sedím mi to vadí, tlačí. Mám pocit, že se mi i hůř nadechuje. Na velkou jdu každý den. Moc děkuji za odpověď. Helena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud bylo UZ břich a provedeno před rokem není nutné ho opakovat. Gastroskopie je při vyšetření žaludku mnohem přehlednější. Vyšetření je to sice nepříjemné, ale vydržet se dá. Před výkonem se vstříkne sprej do krku s anestetickým účinkem pro lepší snášenlivost. Pocit nafouklého žaludku má mnoho příčin. Dle výsledku Vám Váš ošetřující lékař nabídne adekvátní léčbu ev. další vyšetření. Vyšetření se nebojte.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: