Trávení bílkovin

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na tuto věc. Lidské tělo dokáže naráz strávit přibližně 30 - 35 g bílkovin, pokud budem přesahovat tuto hranici dlouhodobě, hrozí nám různé zdravotní problémy (stejně jako když přesahujeme denní maximální dávku bílkovin - udává se 1,7 g na kg). Moje otázka tedy zní. Jaký má být časový odstup např. mezi tvarohem (cca 24 g bílkovin) a cottegem (cca 24 g bílkovin), tak aby to tělo bez problémů strávilo ? Platí to u všech zdrojů bílkovin ? Např. když si dám ráno 3x vajíčka (přibližně 18 g bílkovin) za jak dlouho si mám dám cottege (24 g bílkovin) ? Děkuji za vyjasnění.

Odpověď odborníka:

pokud já vím bílkoviny jsou pro lidský organismus spíše přínosné takže jejich množství není nijak nebezpečné,Je trochu rozdíl mezi bílkovinami z masa a mléčnými.Mléčné jsou pro organismus lepší. V těle fungují různé způsoby přeměny bílkovin,tyto mechanismy mají určitou kapacitu.Takže když si dáte více bílkovin mechanismus je chvíli přetížený a zabrzdí se. Po zpracování bílkovin dále normálně pokračuje.Takže když si dáte 3 vajíčka a následně cottage nevadí to ,postupně se to zpracuje, může do vadit jen z hlediska trávení/delší zpracování vajíček a jejich horší snášenlivost/může vám pomoci Pankreolan dr.Stříteská

MUDr. Eva Stříteská
MUDr. Eva Stříteská

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní a gastroenterologické ordinace, Praha 10

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x