Trávicí obtíže

Dobrý den! V nedávné době jsem kvůli přetrvávajícím nevolnostem a průjmům absolvovala řadu vyšetření (sono, gastroskopie...) , tedy krom výtěru z konečníku. Zajímalo by mne, zda by výtěr mohl odhalit nějaké onemocnění, když gastroskopie vyšla zcela čistá (včetně odběru). Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě mohl (infekční příčiny průjmu nejsou zas tak vzácné, navíc v rámci výěru z kjonečníku může býtbzjištěn hlen či krev ve stolici, což je cenným diagnostickým vodítkem pro střevní záněty, hemoroidy, polypy apod., které, snad jen kromě hemoroidů, všechny často způsobují průjmy, případně nevolnost) a toto vyšetření by podle mne bylo vhodné doplnit. Gastroskopie ukáže pouze stav žaludku, nikoli stav tlustého střeva a stav stolice, tj.jaké bakterie či plísně apod. tam jsou.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nikotinem se lze předávkovat i při odvykací kúře
Články: Nikotinem se lze předávkovat i při odvykací kúře
V České republice kouří...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: