Trávicí potíže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda bych nemohla mít karcinom tlustého střeva, žaludku,jícnu,.... nebo co by mi mohlo být?Je mi 41 let, již několik let trpím na nadýmání,nepravidelnou stolicí, někdy zácpu a v poslení době i pápení žáhy,jsem štíhlá (170cm/61kg), ale mám dosti vypouklé břicho.Také mám neustále pocit jako bych měla zahleněný jícen a neustále si musím něco jakoby odkašlat ale né úpně odkašlat, takové to hmm...Otec zemřel na rakovinu plyc. Užívám Letrox(odstraněná štítná žláza), ale s tím to myslím nesouvisí.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže by mohly být funkčního původu - tzv. funkční dyspepsie horního či dolního typu, toto onemocnění může být původu psychického, nebo souvisí s nevhodným složením a dávkováním stravy apod. Ale vždy při takovýchto obtížích je nutné napřed vyloučit všechny choroby závažnější - záněty žaludku či střev, žaludeční vředy apod. Rozhodně byste měla podstoupit vyšetření gastroenterologem. Ale při karcinomu tlustého střeva jsou obtíže jiného charakteru ( bolesti břicha,střídání zácpy a průjmu, krev ve stolici, nechutenství, úbytek hmotnosti).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: