Trávicí potíže,poruchy vidění,panické ataky,dušnost

Dobrý den,je mi 26let, Vše začalo již před 5ti lety. Začalo se mi dělat hodně často mdlo + velké křeče v zažívacím ústrojí,pocity na zvracení,někdy tyto obtíže trvaly i týden v kuse. Párkrát do roka se mi stane,že špatně vidím na levé oko, mám přes něj mlhu a světlé blesky, vše ustupuje do hodiny ale potom je mi ještě hodně dlouho na zvracení,motá se mi hlava a vše v břiše mi vře. V posledních 2 letech se k tomu ještě přidalo že zhruba každých pár dní mám stavy kdy se mi těžko dýchá, někdy se až dusím a motá se mi hlava. Musím plíce ovládat a soustředit se na to abych dýchal. Často když jsem v pořádku a jen si na to vzpomenu tak mi hned tyto obtíže zase začnou. Občas mě něco vyruší a žaludek se mi zkoroutí šíleným způsobem a zase je mi mdlo a na zvracení. Byl jsem před několika lety s těmito problémy v Pardubické krajské nemocnici, dělali mi kolonoskopii a diagnoza byla alergie na lepek. Začal jsem bezlepkovou dietu ale potíže přetrvávaly a za půl roku jsem byl v krajské nemocnici v Táboře kde mi kontrolovali,srdce,cévy, a dělali gastroskopii. Diagnóza: a žádná alergie na lepek ale lehká alergie na laktózu. Já ale nemám žádnou reakci ani na jedno, můžu se obojím přejíst a neděje se nic. Nakonec můj praktik rozhodl že je to psychického rázu a začal mě léčit psychiatr v Praze. 2 roky zpátky jsem dostal na půl roku Zoloft a diazepam jen pokud mi bude hodně zle. Ještě jsem měl jít na vyšetření mozku CT do tunelu,ale sešlo z toho. Problémy mám stále. Momentálně tady sedím a píšu,protože už je mi několik dní hodně nevolno, celý žaludek a střeva se mi kroutí a pálí,teď je mi opravdu hodně zle a jsem úplně slabý,jím 1 jídlo za den a mám s tím problém a zrovna jsem přišel z posilovny kde jsem zase po tréninku a krátké sauně zlehka přestal vidět na jedno oko,mlhavo + blesky,oko se spravilo cca za 30 minut. Často dny spíš jen tak přežívám než abych si ten život užil. Omlouvám se za délku textu a mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den , problémů je více, z prostého popisu je těžko stanovit diagnosu, ale asi by bylo vhodné navštívit neurologa. Na interně jste pro dechové potíže vyšetřený byl ? byla vyloučena jiná etiologie dechových potíží než panická ataka ?

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x