Treacher collins syndrom

Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství. Moje mladší sestra má Treacher collins syndrom. Je ohroženo nějak moje dítě, je nějaká pravděpodobnost, že by tento syndrom mohlo mít? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jitko! Treacher collins syndrom je autosomálně dominantní onemocnění, to znamená, že riziko, že rodič s tímto syndromem přenese mutaci na svého potomka, je 50%. Pokud vy tímto syndromem netrpíte, nejste přenašečkou mutace a nebudou ji mít ani vaši potomci (tedy pro přesnost riziko, že se vám narodí dítě s tímto syndromem nemáte větší než kterákoli jiná těhotná maminka, je zcela zanedbatelné). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: