Treponema pallidum igm 1,05

Chtel jsem se zeptat jestli hranicni ukazovatel treponema pallidum IgM muze ukazazovat i na jine infekcni onemocneni nez je syfilis. Tri roky jsem cestoval po svete (Australie,Kanada) bez pohlavniho styku a asi pred rokem jsem se kvuli zdravotnim problemum (hl. migrujici pichave bolesti kosti ale i jine symptomy) vratil zpet domu. Ma partnerka se kterou jsem skoro pul roku ma vsechny hodnoty negativni. Lekari me prelecili pendeponem (zhorseni stavu po preleceni)a udelali hlavne detajlni krevni testy kde nasli zvysenou kyselinu mocovou 426qmol/l a imunoglobiny IgE 143 a snizene IgM 0,416. Ja osobne sam pozoruju zmeny v ustni dutine,obcasne bolesti uzlin, unava, bolest svalu, problem s koncentraci atd.Moje hodnota Treponemy se nezmenila a stale zustava v hranicnich hodnotach. Jiz jsem navstivil mnoho specialistu ale bohuzel jsem zatim neprisel na pricinu mojich preblemu.Predem dekuju za odpoved.

Odpověď odborníka:

Martine, vzhledem k uvedeným obtížím a cestovatelské anamnéze bych doporučila podrobné vyšetření na nejbližším infekčním oddělení, které si můžete vybrat zde: http://infekce.cz/oddeleni1.htm
Po internetu bez možnosti vyšetření vám jen těžko mohu poradit vzhledem k rozsáhlé diferenciální diagnostice.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x