Třes, mravenčení

Už měsíc a půl mě trápí mravenčení v končetinách, občas takové tupé bolesti v nich. Nejdříve to začlo v levé ruce, kdy přestala být jakoby citlivá, pak se to přesunulo do levé nohy, v oblasti levého boku, postupně se to přemístilo i do pravé ruky a nohy. Občas mě bolí i hlava, svaly ve spánku, musím si je procvičovat otevíráním úst a držením v otevřené poloze, pak to trošku poleví. Lékaři mě tahají všude možně, nejdřív, že je to borelióza, protože byla nějaká část testu pozitivní, tak mi nasadili ATB, po týdnu přišlo ze serologie, že je to negativní, na neuru vyšetření kladívkem a různými cviky taky negat. na MR jdu až v srpnu, bohužel dřívější termín nebyl. Obvodní lékařka mi akorát už do žádanek píše, že simuluji a že ona zázraky nedělá, že se mnou dále zabývat už nebude a ať si zajdu k psychiatrovi. Jsem z toho už nešťastná protože se každé ráno budím s tím, jak mi dneska bude, zda budu moct normálně fungovat nebo zase budu muset ležet, protože se mi třese celé tělo?! V březnu jsem dostala 20 minutový třes v celém těle, že jsem nemohla ani mluvit. Pak to přeslo, v květu jsem prodělala další asi 15 minutový stejně silný střes celého těla, poté jsem prodělala dvě lehčí virózy, jen rýma, kašel, bez teplot a od té doby začalo právě to mravenčení. 2.6. opět silný záchvat třesu, kde teda mi pomohl až neurol. Teď jsem denně na lexaurinu 1,5, abych vůbec byla schopna fungovat. Myslíte si, že se jedná o latentní tetanii? Horčík si dávám, dokonce jsem si koupila i iontový nápoj, tak ho denně užívám, od té doby sice záchvat nebyl, ale ten třes a bolesti stále přetrvávají. Děkuju za jakoukoli radu, pomoc ... jen doufám, že to není RS NEBO ALS.

Odpověď odborníka:

Zdravím Natalie...nemyslím si že patříte na psychiatrii...určitě je potřeba dokončit to neurologické vyšetření a čekat 2 měsíce na MR mi přijde taky dost šílené...rovněž si myslím že by bylo nejlepší nechat se ihned hospitalisovat na neurologii a provést lumbální punkci a tedy vyšetření mozkomíšního moku a vlastně během pár dnů máte jistotu zdali se nejdná o nějakou infekci či zánět nervové soustavy, které běžným vyšetřením z krve jen tak nevyloučíte ani nepotvrdíte...navíc vám tohle ani samotná MR neukáže, je samozřejmě také potřeba ale vyšetření mozkomíšního moku je rozhodující a jediné možné které může situaci osvětlit a zjistit příčinu vašich potíží...takže se zase obraťte co nejdříve na neurologii, třeba přímo na kliniku a myslím že vás na pár dní vezmou a budete hned vědět na čem jste...čekat na MR která ani nemusí nic ukázat a ještě se cpát léky určitě není dobrým řešením, zvláště těmi návykovými...nechte si alespoň zatím napsat třeba Remood který návykový není a mohl by nahradit ty vaše, jinak se dostanete do závislosti velmi nepříjemné...zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: