Třes rukou

Dobrý den, stále více se mi zhoršuje třes rukou, potíže jsou zejména při psaní. Abych vše napsal tak aby se to dalo přečíst, tak musím buď ruku přitisknout pevně k podložce, případně k tělu a nebo si ji přidržet druhou rukou. Při psaní jednotlivých písmen je to lepší. V současné době si začínám třes rukou uvědomovat ne jenom při psaní. U lékaře jsem byl a ten mě řekl, že to Parkinson není, zjistil taktéž třes hlavy, který nepozoruji. Mám Raynaudův syndrom. Po infarktu v roce 2002 užívám léky CARZAP, NEBILET, GODASAL. Už jeden rok neberu lék LESCOL na snížení cholesterolu, užívání tohoto léku zřejmě na třes vliv nemá. Chtěl jsem se Vás proto zeptat na případnou léčbu a zda li by pomohlo posilování svalů cvičením. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, na třes rukou ruzhodně nepomůže posilování svalů. doporučuji vám neurologické vyšetření. Příčin třesu rukou je několik, nejenom parkinsonova nemoc, ale i další nemoci způsobují třes a neurolog může provést podrobnější vyšetření ke zjištění příčiny potíží. Ohledně léčby se musíte poradit s neurolog. Třes se léčí podle své příčiny a proto nelze po internetu radit léčbu bez znalosti příčiny. Přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: