Třes ruky

Dobrý den již delší dobu cca 4-5 měsíců se mi klepe levá ruka, když dělám ňákou aktivitu tak si toho ani nevšimnu ale když jsem v klidu tak ano, byla jsem na CT, magnetická rezonance, krev (štítná žláza..) v pořádku až na ňáký hormony, je mi 16, chtěla jsem se zeptat jestli se z CT pozná roztroušená skleroza atd..... , a také jestli na to fungují ňáká homeopatika Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prohlédl jsem i další Vaše předchozí dotazy zde v poradně a úvodem bych si proto dovolil poznámku - máte celou řadu ne zcela charakteristických potíží a v takovém případě je pro řešení nejdůležitější, abyste jakýkoliv problém řešila prvotně především s tím lékařem, který Vás nejvíce zná a má k dispozici všechny výsledky z dosavadních provedených vyšetření (měl by jím být Váš praktický lékař). Rady na dálku ode mě i kolegů mohou být zavádějící - vzhledem k tomu, že nemáme možnost Vás tělesně vyšetřit a neznáme další detaily Vašeho zdravotního stavu. K Vašemu poslednímu dotazu - máte-li klidový třes pouze jedné ruky, je na místě podrobné vyšetření specialistou - neurologem (kontrolní, zaměřené na tuto novou věc - předpokládám, že Vás již neurolog v minulosti vyšetřoval...). Příslušná zobrazovací vyšetření mozku jste již měla, některé choroby se ale na nich teoreticky nemusí objevit. Konkrétně roztroušená skleróza by ale na magnetické rezonanci patrná s největší pravděpodobností byla. Případné léčebné ovlivnění třesu by se odvíjelo od názoru neurologa. Ohledně homeopatik - v tom Vám bohužel neporadím, poctivě přiznávám, že jsem odpůrcem homeopatie a nezabývám se jí.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: