Třesení miminikem

Dobrý den, četla jsem na toto téma spousty článků, ale v některých diskuzích je uváděno, že škodí i drncání v kočárku. Nikde není příliš vysvětleno, jaké to třesení miminku opravdu škodí? Jestli ublíží opravdu jen to velmi nelidské cloumání miminkem. Někdy i příbuzní, když ho chovají, tak pořádně nepřidrží hlavičku a taky se mu zatřese nebo ji prudce položí na rameno. To také může mozečku ublížit? Mám už tedy 5ti měsíčního syna, ale bojím se jestli mám očekávat, nějaká rizika ve vývoji. Možná toho moc čtu, ale je to první miminko

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se obáváte takto moc, netřeste ani s kočárkem, abyste mohla být klidnější. Ale uškodí opravdu až velké třesení, kdy většinou je dítě drženo pod ručičkami a třese se tělíčkem tak, že se klepe hlavička. Pro manipulaci s dítětem si pořidte knihu Něžná náruč rodičů. Tam je vše popsáno tak ,že se miminku nemůže stát absolutně nic. Jiné třesení nebezpečné není, to by byla už spousta dětí poškozených, tak křehounké zase děti nejsou. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x