Třetí porod sekcí

Dobrý den, toužím dítěti, je mi 40 let, předchozí dva porody byly ukončeny neplánovanými císařskými řezy, poslední před 14 lety s Rh pozitivním partnerem, přičemž já jsem Rh negativní, zvýšené protilátky byly při posledním těhotenství v normě. Jsem štíhlá, nekouřím, dle dnešní provedené gynekolog. prohlídky jsem zdravá, ovšem můj gynekolog je ze zásady proti třetímu porodu sekcí. Prosím, poraďte, kde mohu zkonzultovat možná rizika, zajímá mě i to, zda je možnost genetického vyšetření mě i partnera před uvažovaným těhotenství. Moc děkuji H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkonzultovat problematiku těhotenství a porodu včetně genetického vyšetření můžete na jakémkoli gynekologickém pracovišti - kde konkrétně ve Vašem regionu, to poradí nejlépe Váš praktický lékař (praktičtí lékaři mají přehled o dostupnosti jednotlivých odborností v daním regionu), případně se můžete obrátit na gynekologické oddělení nejbližší nemocnice (Ústí nad Labem, Litoměřice, Roudnice nad Labem - záleží, odkud jste). Z toho, co jste uvedla, vyplývá, že ani jeden císařský řez nebyl proveden kvůli tomu, že byste nebyla schopna žádné dítě normálně porodit nebo že by to bylo nutné kvůli Vašemu dlouhodobému zdravotnímu stavu (který by znemožňoval normální porod). Proto ani nyní není důvod rovnou plánovat porod císařským řezem - je to přeci jen klasická operace se všemi riziky z toho plynoucími, takže pokud se nemusí rodit císařským řezem, tak se tak nerodí. Vzhledem k Vašemu věku a anamnéze budete stejně během těhotenství zvýšeně sledována a ve věku nad 35 let je genetické poradenství běžnou součástí vyšetření v těhotenství. Pokud opět vznikne indikace k císařskému řezu, budete tak rodit, bez ohledu na nynější názor Vašeho lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: