Třetí těhotenství

Je mi 35 let, 170cm, 55kg. Mám dvě děti. V prvnim tehotenstvi jsem pribrala 25kg. Porod byl rizikovy, ukoncen (8.2010) cisarskym rezem v 40+3 pro PROM a nepostupujici porod. Pooperaci bez komplikaci. Ve druhem tehotenstvi jsem pribrala 12kg. Rodila jsem vaginalne avsak porod byl opet ukoncen cisarskym rezem (2013) cituji zpravu "SC in grav. hebd. 40 propter hypoxia fetus imm., po porodu podany 3Tu ery masy afebrilni, TK+P kompenz." Chtela bych se zeptat jaka rizika by predstavovalo treti tehotenstvi a porod. Respektive jestli lze nejak pripadna rizika snizit. Mnohokrat Vam dekuji.

Odpověď odborníka:

Téměř se stoprocentní pravděpodobností by bylo těhotenství opět ukončeno císařským řezem, neboť v místě řezu je děloha méně pružná. Jinak průběh těhotenství se nedá předpokládat, neboť závisí na velkém množství faktorů. Pro vás je už věk 35 let brán jako rizikový. Rovněž těhotenství nemusíte donosit a může dojít ke spontánnímu potratu. Na druhou stranu by mohlo toto těhotenství probíhat i zcela bez problémů, dokonce byste mohla mít pocit, že je lepší, než ty předchozí, pouze byste počítala s pravděpodobným ukončením císařským řezem. Opravdu rozhodnutí je jen na vás a nikdo vám není schopen odpovědět, jak by těhotenství vypadalo. Pokud jste jinak zdravá, tak riziko je úměrné věku. Prevence - zdravá životospráva. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: