Třezalka

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli mohu užívat třezalku a Asentru 50? Třezalku mám na doporučení a léky mi napsal můj obvodní lékař. Mám problém s psychikou a nedokážu se na nic soustředit a těšit se ze života jako doposud. Mám stavy deprese a úzkosti přemýšlím co se mnou dál bude. Myslím si že to může být i tím že jsem přestal kouřit marihuanu. Byl jsem zvyklý utápět svoje problémy tím, že jsem si vždycky ubalil jointa a pak jsem byl zase v klidu. Chtěl bych prosím poradit co mám dělat. Opravdu jsem toto nikdy nezažil a bojím se aby to nebylo ještě horší.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pití třezalkového čaje v letních měsících se nedoporučuje, protože je fototoxická. Můžete zkusit meduňku, dobromysl a mateřídoušku. 1/4 litru před spaním může zmírnit obtíže. Ale doporučovala bych konzultaci s psychologem, protože deprese a úzkosti mohou mít hlubší původ. Někdy je potřeba i upravit antidepresivní léčbu. Proto se obraťte na svého praktického lékaře, který Vám může změnit léčbu nebo Vás odeslat k psychiatrovi. MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x