Třezalka

  • Dotaz od: Pavla Šebestíková
  • Publikováno: 22.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,chci se,prosím,zeptat za jak dlouhou dobu po vysazení antidepresiv mohu začít užívat čaj-třezalku?Dá se užívat dlouhodobě nebo je třeba mezi užíváním udělat nějakou pauzu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nikde jsem nenašla, jaký by měl být optimální časový odstup od podávání antidepresiv. Berme to prakticky - aby se lek s třezalkou opravdu neovlivnoval, udělejte pausu 5 týdnů, aby došlo k vyplavení antidepresiv z vašeho těla a potom můžete čaj začít užívat. Pokud ale berete ještě jiné léky, je třeba veliké opatrnosti a hlavně konzultace s lékařem, třezalka ovlivnuje jeden velmi duležitý enzym v těle, který pomáhá fungovat lékům v organismu a někdy snižuje nebo jindy zvyšuje účinky poměrně mnoha léků. Hezký den,

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: