Trhání mandlí

Dobrý den, po zvětšení uzlin v krku a následném výtěru krku mi zjistili streptokoka, beta hemolyt. sk. F. Léčeno antibiotiky a pendeponem streptokok je stále na mandlí.h. Doporučeno od lékaře vyjmutí mandlí. Já osobně nevím, během posledních dvou let bez angíny bez bolesti v krku ani jiné projevy bolesti nemám. Je streptokok přenosný orálně? A mám si nechat vzít mandle? Děkuji

Odpověď odborníka:

Nevidím jako nutné hned trhat mandle při nálezu streptokoka na mandlích, když nemáte obtíže ani žádné příznaky nemoci. Doporučuji vyšetřit ASLO z krve a při jeho zvýšení dlouhodobou aplikaci Pendeponu každé 3 týdny (třeba i po dobu 3 měsíců). Zkuste poradu ještě s jiným lékařem ORL ohledně nálezu na mandlích.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: