Trhání zubních nervů

Dobrý den, asi před rokem a půl mi lékařka zaplombovala kaz v šestce vpravo nahoře (byl již velmi hluboký). Po ošetření začal být zub citlivý na horké, studené atd., paní doktorka však řekla, že je to normální. Bolest následně ustála. Po roce a půl mě zub opět začal bolet, tentokrát však silnou bolestí, která mě i v noci budila. Paní doktorka mi zub vyvrtala až k nervu, vyplnila umrtvovací vložkou (prý se zubní nerv nesmí trhat po umrtvení injekcí) a asi za měsíc mám dojít na vytržení nervu a vyčištění. Čtyři dny pro vložení umrtvovací vložky mě však zub bolí, léky jako Ibalgin atd. příliš nepůsobí. Je to jen reakcí na umrtvovací vložku nebo je v tom něco závažnějšího?

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, podle vašeho popisu bych si troufnul tvrdit, že zub odumřel a devitalizční vložka je vlastně nic nedělající a proces bolesti tedy zákonitě pokračuje. Doporučoval bych vložku odstranit a zubní dřeň odstranit. Podle charakteru mrtvé pulpy (nekrósa, nebo dokonce hnisavá gangéna) bych volil další postup (desinfekční hojivá vložka, ponechání otevřeného zubu a i jiná řešení) S pozdravem Dr. Piskáček

MUDr. Jaromír Piskáček
MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dámy, obtěžují vás noční návštěvy toalety? Známe důvody!
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Články: Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Následky osteoporózy se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Články: Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Ankylozující spondylitida...
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Prolaktin pomůže poznat epilepsii
Články: Prolaktin pomůže poznat epilepsii
O prolaktinu se mluví jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: