Trhlina na menisku

dobry den prosim vas jsem fotbalista a chtel bych vysvetlit pojem ST.p.parciální menisectomii zřejme v oblasti zadního rohu , ve ventrálním rohu patrna interameniskeální fissura?dekuji vam moc (jak jsem byl ja u dokrora rekl ze mesic dva klid ze mi to muze srust... )

Odpověď odborníka:

Stav po částečném odstranění menisku v oblasti zadního rohu. V předním rohu je patrná mezimenisková trhlinka. Zde je jistá nejasnost. Mezimenisková trhlinka nebo prasklinka by byla na chrupavce nebo kosti, což jistě sroste, ale patrně je míněna trhlinka v menisku jeho předním rohu. Pokud by tomu tak bylo, srůst je zde možný opravdu jen u malé trhlinky. U větší se musí řešit artroskopicky. Dejte si stav vašim lékařem blíže vysvětlit. Zvláště pojem mezimenisková trhlinka. Menisky jsou dva a trhlinka může být je v jednom menisku. Nikoliv mezi oběma menisky, Zde by se muselo jednat juiž o kloubní chrupavku nebo kost holenní .

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dětská endokrinologie má svá specifika
Články: Dětská endokrinologie má svá specifika
Endokrinologie je velmi...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Cholesterol: nenápadný zloděj zdraví
Články: Cholesterol: nenápadný zloděj zdraví
Vysoký cholesterol navenek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: